Serviceeftersyn på elbil

Reparation af

  • Biler

Salg af

  • Biler

Din elbil skal til service ligesom din brændstofbil

Uanset om du har en brændstofbil eller en elbil, så er sikkerhed på vejen det vigtigste. Det betyder, at du skal til service med din elbil lige så ofte, som du vil køre din brændstofbil til service hos din mekaniker.

Elbiler slides ikke på samme måde som brændstofbiler, men der er det stadig vigtigt, at du får tjekket elbilen igennem og overholder dit service på din elbil. Generelt kræver service på elbiler mindre, fordi der er færre dele, der kan blive slidte. Der er ingen motor, så der skal ikke skiftes olie, filter eller andet.
Dog er det stadig vigtigt at få lavet service på elbiler, da sikkerheden og standen på bremser og andet skal gennemgås med jævne mellemrum. En elbil skal til service 1 gang om året, præcis ligesom almindelige brændstofbiler, men der kan være forskel alt efter mærke og fabrikant, og hvad vi vurderer.

 

Få service af bremser på din elbil

Bremserne på en elbil slides anderledes end på en brændstofbil, da man ofte motorbremser ved at slippe speederen. Bremserne kan derfor have en tendens til at sætte sig fast og rustne, da de ikke slides og bruges, som man ville i en brændstofbil. Derfor skal du, når du får lavet service på din elbil, være sikker på, at bremserne også gennemgås for rust og snavs, der kan have sat sig fast og gøre bremserne mindre effektive. Det kan også anbefales at huske at bruge bremsepedalen hver gang, man er ude at køre, frem for kun at motorbremse, fordi det holder bremserne i gang og fri for rust.

Hos HL Auto i Randers har vi stor erfaring med serviceeftersyn, samt eftersyn af bremser på elbiler. Vi er uddannede og certificerede til at udføre service, så du trygt kan køre rundt i din elbil.

 

Hvad koster service på elbil?

Prisen for service på elbiler varierer fra bil til bil alt efter alder, model, hvor stort omfanget er af serviceeftersynet og om der er skader, der skal fikses eller repareres. Du kan derfor ringe til os på telefon: 86 43 62 62 og høre mere om, hvad prisen for service på din elbil ca. vil være, inden du kører til vores værksted i Østjylland, lidt nord for Randers.